Розвиток ринку кредитних послуг в умовах циклічної макроекономічної нестабільності - Жаворонок, А. (Науковий вісник Одеського національного економічного університету, 2022)
У статті досліджено теоретичні основи розвитку ринку кредитних послуг України в умовах циклічної макроекономічної нестабільності, що дало можливість констатувати його нерівномірний розвиток, постійну та інколи швидку зміну макроекономічного середовища, в якому функціонують кредитні установи. Визначено, що досвід майже двадцяти років розвитку такого ринку свідчить, що такий ринок завжди, інколи поступово, відновлює власне функціонування. За цих обставин ефективність діяльності кредитних установ постійно підвищується. Доведено, що війна та циклічна макроекономічна нестабільність негативно вплине на відновлення ринку кредитних послуг в країні, яке буде обумовлено складним економічним становищем та руйнуванням значної території країни.
Keywords: ринок кредитних послуг, національна економіка, банківська система, банківські установи, стабільність банківської системи, циклічний розвиток.