. Конкурентні переваги страхових компаній в умовах нової економіки - Kucherivska, Sofia (My University, 2024)
Стаття присвячена дослідженню конкуренції страхових компаній, визначенню їхніх конкурентних переваг в умовах розширення спектру фінансових послуг завдяки FinTech, InsurTech, загальної цифровізації бізнес-процесів. Наведені приклади сучасних конкурентних стратегій деяких іноземних та вітчизняних страховиків. Розкрито взаємозв’язки та залежності між принципами управління страховою компанією, її конкурентоздатністю, фінансовою стійкістю та життєздатністю. Усі ці характеристики діяльності страховика впливають на довіру та прихильність споживачів страхових послуг.
Keywords: Конкуренція, конкурентні переваги, конкурентоспроможність, конкурентоздатність, клієнто- орієнтованість, страхова компанія, цифрове мислення