Логіко-математичний розвиток дітей дошкільного віку в освітньому середовищі закладу дошкільної освіти - Фрунза, Ірина Степанівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі визначено теоретичні основи математичного розвитку дітей дошкільного віку шляхом аналізу філософських і психолого- педагогічних джерел; описано специфіку освітнього середовища в контексті математичної освіти дошкільників; розроблено Розробити критеріально- діагностичний інструментарій оцінки логіко-математичного розвитку дошкільників; описано та експериментально перевірено методичну систему логіко-математичного розвитку у дітей дошкільного віку в контексті освітнього середовища закладу дошкільної освіти.
Keywords: логіко-математичний розвиток дітей дошкільного віку; критеріально-діагностичний інструментарій логіко-математичного розвитку; методичний конструкт системи математичного розвитку; освітнє середовище; середовище