Психологічні особливості девіантної поведінки підлітків - Вакалюк, Валерія Русланівна (My University, 2022)
Проаналізовано основні наукові підходи до пояснення девіантної поведінки, виявлено та окреслено різні випадки та причини виникнення підліткової девіації , індивідуальні особливості девіантної поведінки підлітка. Проблема підліткової девіації виникла давно і не зважаючи на її всебічне дослідження, її актуальність не втрачена і сьогодні. Зважаючи на стрімкість соціально- економічних змін сучасного суспільства, кожен з нас потрапив в час глобальних світових змін і утворення нового єдиного світового порядку, а підлітки в силу своєї психологічної і фізичної незрілості тяжче за всіх сприймають будь які зміни суспільства і як дзеркало своєю поведінкою відображають актуальні проблеми сучасного світу.