Географічні особливості розвитку заповідної мережі м. Чернівці - Мандрюк, Ілля Дмитрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Кваліфікаційна робота присвячена результатам досліджень комплексного аналізу дендрофлори заповідної мережі м. Чернівці. У роботі наведені дані про історію створення парків, насадження, їх стан, цінність біологічну оцінку та декоративність. Проведено аналіз вікової структури походження екзотів, виявлені рідкісні та реліктові види.
Keywords: заповідна мережа; дендрофлора; парк; сквер; рекреаційна зона