ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ УЧНІВ СТАРШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ У ПРОЦЕСІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ - Мельников, Максим (My University, 2024)
Фізичне виховання є ключовим фактором у розвитку фізичного та духовного благополуччя молодого покоління. Це забезпечується систематичною та цілеспрямованою руховою активністю, яка виступає усвідомленою формою фізичної діяльності. Ставлячи перед собою мету, особистість обирає засоби для її досягнення, що впливає на результати цієї діяльності. Проблема індивідуальної фізичної культури старшокласників стає все більш актуальною в сучасних українських школах, що повʼязано із систематичним зниженням зацікавленості учнів до занять на уроках фізичної культури. На сучасному етапі необхідно залучати молодь до регулярних занять фізичними вправами та спортом, використовуючи на уроках диференційований індивідуальний підхід, що сприятиме формуванню здорового способу життя старших школярів.
Keywords: старшокласники, індивідуальна фізична культура, фізичне виховання.