Імплементація підходів поведінкової науки у страховій діяльності - Гладчук, Ольга (My University, 2024)
Стаття присвячена дослідженню поведінкових аспектів взаємодії учасників страхування, з метою удосконалення усіх етапів страхового процесу, формування ефективної комунікації, підвищення рівня розуміння цінності страхових продуктів, враховуючи особливості поведінки та потреби страхувальників й інших учасників. З’ясовано, що перебуваючи на перетині психології, соціології, неврології та економіки, поведінкова наука зосереджується на застосуванні істинного розуміння людської поведінки задля вирішення практичних проблем. Доведено, що при взаємодії учасників страхування можуть виникати конфлікти інтересів, які потрібно вирішувати враховуючи поведінкові аспекти їх взаємодії. У статті запропоновано підхід до вирішення проблем ефективної взаємодії між учасниками страхування, інтегруючи економічні та психологічні особливості взаємодії людей у сучасних умовах.
Keywords: страхування, біхевіоризм, страховик, страхувальник, страховий продукт, ірраціональна поведінка, упереджена поведінка