Поетичні форми Сильвестра Яричевського та вивчення його творчості в школі - Фрунза, Ірина Ігорівна (My University, 2021)
У дипломній роботі синхронічно, за розділами, виділеними у двотомному виданні творів С.Яричевського 1977 року ( «Лірика», «Наддунайські мелодії», «Строфи смутку і жалю», «Строфи сонця і надії», « В погоду і негоду», «Байки», «Поеми і балади», «Переклади і переспіви») розглянуто віршування поета в аспекті метрики, строфіки, римування, особливостей рими. Показано, що Яричевський – насамперед, силабо-тонічний поет. Його віршовані твори щодо ритміки надзвичайно різноманітні. Вони здебільшого строфічні (автор використовував як і традиційні строфи, так і канонізовані конструкції), римовані (з домінуванням точних рим). Подано також зразки методики вивчення творчості С. Яричевського в школі.