Історія Товариства Червоного Хреста України. Книга І. Діяльність організацій Товариства Червоного Хреста в Україні до 1921 р. - Кармалюк, Сергій; Ореховський, Вадим (Чернівці: Технодрук, 2023)
У монографії розкрито процес становлення, розвитку та діяльності Товариства Червоного Хреста в Україні в другій половині ХІХ – на поч. ХХ ст. На підставі аналізу значної кількості документальних джерел та фотоматеріалів, розкриваються основні форми та методи громадської, господарської та фінансової діяльності Товариства, щодо надання допомоги пораненим воїнам, жертвам різноманітних стихійних лих, дітям-сиротам, калікам, нужденним громадянам. Дана праця буде корисною для студентів, наукових та науково педагогічних працівників, краєзнавців, а також широкого кола читачів, які цікавляться питанням соціальної опіки, соціальної допомоги та соціального захисту.
Keywords: Товариство Червоного Хреста України, доброчинність, меценатство, соціальний захист, медична допомога