Аналіз напрямків роботи розвитку міжнародної діяльності ФІБА - Holovachyk, Valentyna; Балацька, Лариса Василівна; Григоришина, Тетяна Борисівна (ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, 2019)
ФІБА – некомерційна організація, що розвиває баскетбол, об’єднуючи широке коло гравців, вболівальників. ФІБА організовує, контролює міжнародні змагання, встановлює правила, регулює відношення між різними членами баскетбольної спільноти. Мета дослідження – проаналізувати напрями роботи ФІБА та особливості системи керування організації. Методи та організація дослідження. Під час дослідження використано теоретичний аналіз та узагальнення науково-методичних джерел, історичний, документальний метод. Отримані результати. Встановлено, що період з 2014–2019 рр. розроблена нова стратегія розвитку ФІБА та базується на чотирьох оновлених стратегічних “стовпах” розвитку. Висновки. Оновлені напрями роботи ФІБА включають: новий календар і систему змагань, розвиток баскетболу 3*3; нове управління, підхід до керування; підтримка та розвиток національних федерацій.
Keywords: ФІБА; Баскетбол; Стратегія; Розвиток