Організація самостійної роботи у навчальному процесі сучасної початкової школи - Богданюк, Антоніна; Горячко, Крістіна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Значною теоретичною і практичною проблемою педагогічної науки є обґрунтування шляхів і методів досягнення мети навчання та виховання – «гармонійно і всебічно розвиненої особистості у сучасній школі». Формування особистості, яка здатна до самоосвіти і саморозвитку, у повній мірі здійснюється у навчальному процесі сучасної початкової школи. Розвитку ж самостійності учня початкової школи сприяє виконання самостійних робіт, які «підвищують інтерес учнів до предмета, розвивають їх ініціативу й активність, сприяють зменшенню навантаження домашньою роботою» [1].