ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ СТАНОВЛЕННЯ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ НА БУКОВИНІ - Ячнюк, Максим; Ячнюк, Ірина; Ячнюк, Юрій; Yednak, Valeriy; Верцімага, Андрій (Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, 2021)
Легка атлетика – один з найбільш масових і популярних видів спорту, який активно розвивається у понад двохстах країнах і має дуже широку мережу змагань, основними з яких є Олімпійські ігри та чемпіонати світу. Легка атлетика – олімпійський вид спорту, який об'єднує спортивні дисципліни, що включають змагання з бігу, стрибків, метань та спортивної ходьби, її історія сягає своїм корінням у глибину віків. На Іграх Олімпіад у легкій атлетиці розігрують 47 комплектів медалей – набагато більше ніж в будь-якому іншому виді спорту. Історичний розвиток легкої атлетики на Буковині та результати виступів легкоатлетів краю на міжнародних та національних змаганнях викликає інтерес у широких верст населення та фахівців в сфері фізичної культури і спорту. У статті проаналізовано історичний розвиток легкої атлетики на Буковини.
Keywords: легка атлетика, легкоатлет, Чемпіонат України