Oameni si locuri in Bucovina. - Buchko, Zhanna; Yavkin, Viacheslav (Suchava, 2009)
Румунсько-український проект «ROUA BUCOVINEI (Roots, People, Unity, Attractions – культурне коріння, люди і місця, єдність традицій, природні туристичні атракції Буковини) – транскордонна інтеграція між прикордонними регіонами Румунії та України» (впроваджений з 1 лютого 2008 р. до 1 березня 2009 р. Номер RO 2005/017-539.01.01.14.). Партнери: Сучавський університет «Штефан чел Маре», Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Виконавці від кафедри географії та менеджменту туризму – доценти Явкін В. Г. та Бучко Ж.І. Мета проекту полягала в сприянні транскордонній інтеграції між прикордонними регіонами Румунії й України шляхом розширення і підвищення кваліфікації пропозиції туристичного сектору, забезпечуючи його сталий розвиток. У рамках проекту створений каталог архітектурно-історичних, етнографічних, природно-екзотичних, релігійних атракцій історико-географічного краю Буковини. Були здійснені партнерські візити з проведенням семінарів у Сучаві та Чернівцях. Результат спільної наукової співпраці – колективна монографія, видана в Сучаві: Efros V., Purici S., Iavkin V., Baisanu S., Dorneanu A., Buchko Zh. Oameni si locuri in Bucovina. – Suchava, 2009. – 248 p.