Сучасний стан та господарське використання ставкової мережі Прут-Дністерського межиріччя в межах Чернівецької області - Босак, Аліса Анатоліївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
В роботі досліджено сучасний стан та господарське використання ставкової мережі Прут-Дністерського межиріччя в межах Чернівецької області, опрацьовано та систематизовано інформацію про типізацію та функціональні особливості ставків, оцінено їх господарське значення та особливості їх використання. Аналіз ставкової мережі Прут-Дністровського межиріччя показав, що найбільшою зарегульованістю русел ставками відзначаються річки Совиця Ставчанська, Совиця Кіцманська, та Шубранець, які відносяться до басейну р. Прут та протікають в межах Кіцманщини та Заставни.
The current state and economic use of the pond network of the Prut-Dnister range within the Chernivtsi region
Keywords: ставкова мережа; басейновий розподіл; просторово-часові зміни гідромережі; водне дзеркало; басейн Прута; басейн Дністра