ГІС-КАРТОГРАФУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ (НА ПРИКЛАДІ ГОРОДЕНКІВСЬКОЇ ТА ЧЕРНЕЛИЦЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД) - Мицька, Богдан Володимирович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У даній кваліфікаційній роботі розглянуто питання повʼязаних з ГІСкартографуванням земельних ресурсів. Розглянуто фізико-географічну характеристику Городенківської та Чернелицької територіальних громад. Проаналізовано можливості програмних продуктів ArcGIS та QGIS для картографування земельних ресурсів досліджуваної території. А також було створено та векторизовано сучасні й тематичні шари території яку досліджують. Земельний фонд України є справді одним із ключових ресурсів країни. Україна відома своїми унікальними чорноземами, які займають близько 60% території країни. Дбайливе управління земельними ресурсами є критичним для забезпечення сталого розвитку сільського господарства та економіки в цілому.
ГІС-КАРТОГРАФУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ (НА ПРИКЛАДІ ГОРОДЕНКІВСЬКОЇ ТА ЧЕРНЕЛИЦЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД)
Keywords: географічна інформаційна система, водні ресурси, земельний фонд, земельні ресурси, ГІС-картографування.