Мала проза Леоніда Мосендза: літературознавчий та дидактичний аспекти - Чоботар, Олександра Іванівна (My University, 2023)
У дипломній роботі здійснено аналіз літературної творчості Леоніда Мосендза, зокрема його збірок «Відплата» і «Людина покірна». Висвітлено ідейно-тематичний зміст новел Л. Мосендза, а також розкрито його прозову творчість в літературознавчому та дидактичному аспектах. Запропоновано методику викладання творчості Л. Мосендза, а саме його новелу «Євшан-зілля» у ЗЗСО. Розроблено план-конспект уроку з української літератури для того, щоб познайомити учнів з творчими здобутками Л. Мосендза. За окремими матеріалами дослідження зроблено висновки.
Keywords: література; мистецтво; аналіз; методика; дидактика; проза; новела; систематизація