Генітиві метафори поетичного мовлення Василя Барки як ознака його індивідуально-авторського світосприйняття - Gutsuliak, Tetiana, Олеся Незвиська (Чернівці: Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2023)
Генітивні метафори Василя Барки, реалізуючи оригінальну сполучуваність іменникової лексики, наділені семантичною багатоплановістю. Специфіка мовотворчості письменника полягає в тому, що генітивні метафори він використовує замість розгорнутих порівняльних структур. Це дає змогу сконденсувати вислів, лаконічно на базі створеного образу передати глибокий зміст. У перспективі ґрунтовне вивчення таких образних конструкцій та їх реєстр у художньому мовленні митця дадуть змогу укласти матеріали до словника поетичної мови Василя Барки.
Keywords: Генітивна метафора, Василь Барка, мовно-виражальні засоби, світосприйняття письменника