Географічні особливості формування електоральної думки населення етноконтактного регіону (на прикладі Чернівецької області) - Змійовський, Назарій Михайлович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі визначено просторові особливості формування електоральної думки, завдяки комплексному дослідженню структурно-просторової організації постмодерного електорату Чернівецької області. В розрізі нових адміністративно-територіальних одиниць розглянуто закономірності поведінки виборців та трансформаційні процеси, що відбувалися з ними від початку ХХІ століття. У роботі використано теоретико-методологічний підхід кластерного аналізу просторових моделей волевиявлення та дослідження неусталеності електоральних уподобань, що, в свою чергу, забезпечило інтегральне відображення змін які відбулися з виборцями області.
Geographical features of the formation of electoral opinion in an ethnocontact region (the case of Chernivtsi region)
Keywords: виборець; президентські вибори; електоральний простір; електоральна поведінка; етнічна меншина; волатильність; постмодерн; територіальна громада; Чернівецька область