Використання методу DEA для оцінки ефективності управління витратами комунальних підприємств - Yakymova, Larysa (Чернівецький нац. ун-т, 2022)
Метою дослідження є розроблення Індексу управління витратами як міри ефективності управління витратами комунальних підприємств водопостачання. З використанням методології аналізу охоплення даних (Data Envelopment Analysis, DEA) розроблено модель, яка характеризує ефективність менеджера, - здатність генерувати найвищу доходність із даною комбінацією витрат. Емпіричні результати дослідження (і) доводять дієвість методології DEA для оцінювання ефективності управління витратами; (іі) слугуватимуть орієнтирами як для менеджерів підприємств, так і під час прийняття рішень щодо бюджетного субсидування комунальних підприємств водопостачання.
Keywords: Data Envelopment Analysis (DEA), управління витратами, комунальне підприємство, ренкінг