Розвиток інтелектуальної обдарованості молодших школярів в освітньому процесі початкової школи - Павлюк, Марія Дмитрівна (My University, 2024)
У магістерській роботі розкрито проблему розвитку інтелектуальної обдарованості молодших школярів в освітньому процесі початкової школи. Автором проаналізовано погляди учених на досліджувану проблему; розкрито сутність поняття «інтелектуальна обдарованість», її види та показники; охарактеризовано особливості інтелектуально обдарованих молодших школярів та специфіки їх навчання; обґрунтовано модель розвитку інтелектуальної обдарованості молодших школярів; розкрито дидактичні умови розвитку інтелектуальної обдарованості молодших школярів в освітньому процесі початкової школи та описано результати емпіричного дослідження.
Keywords: інтелект, інтелектуальна обдарованість, розвиток інтелектуальної обдарованості, молодші школярі, освітній процес початкової школи