Розвиток медіаційної компетентності публічних службовців - Пацаранюк, Богдан Іванович (My University, 2025)
Магістерська робота присвячена дослідженню розвитку медіаційної компетентності публічних службовців в Україні. У роботі проаналізовано теоретичні засади медіації, її місце в системі публічного управління та роль у налагодженні ефективної комунікації між владою і громадянами. Особливу увагу приділено діяльності службовців органів місцевого самоврядування як основної ланки у взаємодії з громадою. У практичній частині здійснено аналіз рівня сформованості медіаційної компетентності, окреслено основні бар’єри її розвитку та визначено перспективні напрями впровадження медіаційних практик у діяльність органів публічної служби. Запропоновано систему практичних рекомендацій щодо навчання публічних службовців, інституціоналізації медіації, інформаційного супроводу та моніторингу її ефективності. Результати дослідження можуть бути використані у діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, а також під час підготовки й підвищення кваліфікації публічних службовців.
Keywords: медіація; медіаційна компетентність; публічні службовці; місцеве самоврядування; публічна комунікація; врегулювання конфліктів