Досвід Німеччини у регулюванні етичної поведінки суддів конституційного суду (пропозиції для України) - Щербанюк, Оксана Володимирівна (Етика правника: тези доповідей та повідомлень учасників круглого столу, 2021)
В Україні діє Кодекс суддівської етики, прийнятий Зʼїздом суддів, однак у звʼязку з конституційно-правовою реформою Конституційний Суд України виведений із системи судоустрою України, тому логічно, що питання етичної поведінки суддів Конституційного Суду України повинні регулюватись власним кодексом. На нашу думку, судді Конституційного Суду України повинні мати свій документ, наприклад, на зразок суддів Федерального Конституційного Суду Німеччини.