Педагогічні вміння як фактори підвищення ефективності навчання техніко-тактичних дій баскетболу дівчат 9–11 років в ДЮСШ - Іванчук, Валерій Вячеславович (My University, 2025)
Педагогічні вміння нами розглядаються як динамічна система, яка потребує постійного розвитку та включення дівчат 9-11 років у педагогічну діяльність. Педагогічні вміння носять суб'єктивний характері і є особистісними характеристиками, визначальними вміння обмінюватися інформацією, підтримувати зворотний зв'язок, враховувати особистісні особливості партнера під час гри в баскетбол. Уточнено визначення понять «педагогічні вміння» стосовно дівчат 9-11 років. Педагогічні вміння у дівчат - баскетболісток - це освоєні способи виконання технічних елементів та тактичних дій, що забезпечують умови особистісного розвитку, соціальної адаптації, самостійної діяльності на основі суб'єктних взаємин.
Keywords: прогностичні комунікативні здібності, самоосвіта