Використання інформаційних технологій для гармонізації освітнього простору - Кройтор, О.П.; Ковальчук, І.В. (Актуальні питання у сучасній науці, 2025)
У статті розглядається роль інформаційних технологій у гармонізації освітнього простору як на національному, так і на міжнародному рівнях. Підкреслюється, що ІТ не лише полегшують доступ до освіти, але й трансформують її зміст, структуру та організаційні моделі. Проаналізовано, як цифрові платформи (Moodle, Google Classroom, Coursera, EdX тощо) сприяють уніфікації освітніх стандартів, підвищенню академічної мобільності та інклюзії. Висвітлено результати експериментального дослідження, проведеного у школах Чернівецької ОТГ із впровадження Google Workspace for Education, що підтвер-дило зростання цифрової активності, зниження освітньої ізоляції та зростання залученості учнів, учителів і батьків до навчального процесу.
Keywords: інформаційні технології, освітній простір, цифровізація освіти, інклюзія, академічна мобільність, навчання.