Проза Софії Андрухович (інтертекстуальні аспекти). Методичні зауваги до вивчення теми в ЗЗСО - Сакалюк, Тетяна Тарасівна (My University, 2021)
У нашій кваліфікаційній роботі розглянуто інтертекстуальні аспекти прози Софії Андрухович (твори “Сьомга”, “Фелікс Австрія”, “Амадока”). Зокрема, проаналізовано явище інтертекстуальності як типологічної властивості художнього тексту. З’ясовано сутність та характерні особливості поняття інтертекстуальності, а також її функції у художньому тексті. Виявлено особливості реалізації інтертекстуальних зв'язків у сучасній українській літературі, зокрема у прозі С. Андрухович. Також розглянуто способи застосування феномену інтертекстуальності у шкільній програмі, а саме на уроках української літератури. Основні результати дослідження можуть бути практично впровадженими в шкільний навчальний процес на уроках української літератури.
Keywords: інтертекстуальні аспекти, Софія Андрухович, міжпредметні зв’язки.