Банківські операції: у схемах і таблицях: навч.-наочн. посіб. / уклад. М.П. Федишин. - Федишин, Майя Пилипівна (My University, 2021)
Навчально-наочний посібник спрямований на формування необхідних теоретичних знань з дисципліни «Банківські операції». У навчально-наочному посібнику, який містить навчальний матеріал у вигляді схем та таблиць, розкрито сутність банківських операцій та особливості банківської діяльності в умовах ринкових відносин. Навчально-наочний посібник відповідає освітньо-професійній програмі навчальної дисципліни «Банківські операції» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» галузі знань 07 «Управління та адміністрування». Навчальне видання призначене для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів.
У навчально-наочному посібнику розкрито сутність банківських операцій та особливості банківської діяльності в умовах ринкових відносин. Викладено теоретичні та практичні основи діяльності комерційних банків: формування банківських ресурсів; операції банків з обслуговування платіжного обороту; кредитну діяльність банків; операції банків в іноземній валюті; діяльність банків на ринку цінних паперів; нетрадиційні банківські операції та послуги.Розглянуто сучасні інформаційні технології та інноваційні послуги комерційних банків. Приділено увагу питанням регулювання банківської діяльності у контексті забезпечення фінансової стійкості банків. Посібник містить базовий лекційний матеріал, що поданий у схемах і таблицях та навчально-методичне забезпечення до кожної теми; перелік питань для підсумкового контролю знань; порядок і критерії оцінювання знань студентів; глосарій та перелік рекомендованої літератури. Аргументовану фахову оцінку даній роботі надали наступні рецензенти: - Холявко Н.І. – доктор економічних наук, доцент, професор кафедри фінансів, банківської справи та страхування Національного університету «Чернігівська політехніка»; - Іващенко А.І. – доктор економічних наук, доцент, доцент кафедри корпоративних фінансів і контролінгу Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. Навчальний посібник укладача, кандиата економічних наук, доцента Федишин М.П. призначений для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів усіх форм навчання, має навчальну, наукову та практичну спрямованість.
Keywords: банківські операції