Особливості професійної підготовки майбутніх учителів географії в країнах дальнього зарубіжжя. - Чубрей, Олександра (My University, 2019)
У статті проаналізовано особливості професійної підготовки майбутніх вчителів географії у країнах дальнього зарубіжжя. Виявлено перспективні концепти актуальні для впровадження в Україні в умовах трансформації освіти. В ході дослідження визначено, що для професійної підготовки майбутніх вчителів географії у країнах дальнього зарубіжжя (США, Китайської народної республіки, Японії) характерна потужна екологічна складова та спільні наукові дослідження з вченими з інших кафедр і факультетів. Особлива увага приділяється прикладній орієнтації освітніх програм, польовим дослідженням, геоінформатиці.