СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОГО РИНКУ УКРАНИ - Підгірна, Валентина Никифорівна; Філіпчук / Filipchuk, Наталія / Natalia (My University, 2020)
Проаналізовано базові тенденції розвитку ринку туристичних послуг за регіонами світу та встановлено тенденцію зростання ролітуризму як на локальних, так і на міжнародному рівнях. Доведено, що туристична сфера посідає вагоме місце в економіці країни, адже загальний внесок від туристичної діяльності у ВВП країни становить 5,6%, а частка доходів від туризму у загальному експортікраїни дорівнює 2%. Визначено ряд перешкод, які лежать на шляху повноцінного використання конкурентного потенціалу України, до яких відносять нестабільну економічну та політичну ситуації в країні, відсутність якісної транспортної інфраструктури, ефективної логістики та інші.Також, з’ясовано, що в Україні в достатній мірі не використовуються сприятливі передумови для належного розвитку в’їзного туризму, до яких відносяться її вигідне географічне розташування, природно-рекреаційні та культурно-історичні ресурси, трудовий потенціал. Вмотивованоперспективні напрями розвитку туристичної галузіУкраїни.
Current situation and prospects of the tourist market development of Ukraine
Keywords: туризм; туристична індустрія; туристичні потоки; туристичний ринок; туристичний оператор; перспективи туризму