МОНІТОРИНГ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ ЧАГОРСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ЗАСОБАМИ ДЗЗ - Філіпчук, Олександр Михайлович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі здійснено моніторинг землекористування Чагорської територіальної громади за допомогою дистанційного зондування Землі (ДЗЗ). Проаналізовано використання супутникових знімків і геоінформаційних технологій для вивчення змін земельного фонду. Описано застосування ArcGIS для обробки даних ДЗЗ і геопросторового аналізу. Досліджено можливості виявлення змін у землекористуванні за допомогою космічних знімків, оцінено їх точність і доступність для цієї території. Результати дозволяють оптимізувати управління земельними ресурсами громади та покращити процеси землевпорядкування і сталого розвитку.
МОНІТОРИНГ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ ЧАГОРСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ЗАСОБАМИ ДЗЗ
Keywords: моніторинг, ГІС, Чагор, землекористування, дистанційне зондування, аналіз, дешифрування.