Територіальне планування транспортної мережі Сторожинецької міської громади - Мелещук, Вікторія Дмитрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі досліджено особливості формування та розвитку транспортної мережі Сторожинецької міської територіальної громади в умовах децентралізації та євроінтеграційних змін. Проаналізовано стан транспортного сполучення, визначено ключові проблеми транспортної доступності у віддалених населених пунктах. Розглянуто вплив інфраструктурної політики на якість дорожнього покриття, функціонування громадського транспорту, пішохідної та велосипедної інфраструктури. На основі зібраних матеріалів сформульовано практичні рекомендації з удосконалення транспортного планування громади.
Territorial planning of the transport network of the Storozhynets urban community
Keywords: транспортна мережа; Сторожинецька громада; просторове планування; транспортна доступність; децентралізація; оцінка транспортної інфраструктури