Маркетинг в креативних індустріях. Частина 1. Серія "Маркетинг у сферах та галузях" - Буднікевич, Ірина Михайлівна; Крупенна, Інга Анатоліївна; Ковбас, Галина Іванівна; Романюк, Надія Василівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
У навчальному посібнику подано теоретичний та практичний матеріал, що охоплює ключові аспекти маркетингу в креативних індустірях. Розглянені основні концепції та характеристики загалом маркетингу креативних індустрій, специфіка маркетингу музеїв, маркетингу народних промислів та ремесел, маркетингу в дизайні, характеристики товару і ціни, канали руху товару, маркетингові комунікації, управління та організація маркетингової діяльності. Особливу увагу звернено на особливості застосування маркетингових інструментів у креативних індустріях з урахуванням їхньої унікальної природи, культурної цінності та інноваційного потенціалу. У посібнику детально висвітлено сучасні тенденції розвитку креативних індустрій, зокрема використання цифрових технологій, брендингу та створення споживчої цінності. Практична частина містить запитання для обговорення, дискусій та власних роздумів студента, творчі колективні та індивідуальні, які сприяють формуванню навичок аналізу ринку, застосування маркетингових інструментів та розробки маркетингових проєктів у креативному секторі. Посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів, викладачів, а також фахівців, які працюють у сфері креативних індустрій і прагнуть поглибити свої знання з маркетингу.
Навчальний посібник
Keywords: маркетинг; креативні індустрії; маркетинг в креативних індустріях; маркетинг музеїв; маркетинг народних промислів та ремесел; маркетинг в дизайні; маркетингові інструменти; маркетингові інновації