Фоносемантичні особливості публіцистичних текстів (на матеріалі промов німецькомовних політиків) - Redkva, Andrii (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 035 – Філологія. Дисертація являє собою комплексне дослідження фоносемантичних особливостей публіцистичних текстів на матеріалі промов німецькомовних політиків (Німеччини та Австрії). Вона містить аналіз звукосимволічних властивостей досліджуваних фонестем німецької мови у публіцистичних текстах з урахуванням національних відмінностей представників Австрії та Німеччини, а також аналіз особливостей використання фонестем німецькомовними політиками у своїх промовах та їхньої ролі у функції впливу.
Keywords: звукосимволізм; фонестема; фонестемна лексика; публіцистичний текст; політична промова; функція впливу; емоційно-конотативне сприйняття