НАЦІОНАЛЬНІ ТА РЕГІОНАЛЬНІ СКЛАДОВІ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА - Lopatynskyi, Yurii; Todoruk, Sergy; Kyfyak, Viktoria; Kobelia, Zoriana; Ksjondz, Sergiy; Sybyrka, Liudmyla; Лакуста, Олег; Кедь, Сергій (My University, 2020)
У межах даної науково-дослідної роботи визначено теоретико-методологічні аспекти підвищення ефективності підприємництва в Україні; досліджено практичний механізм реалізації зазначених аспектів; обґрунтовано напрями забезпечення ефективної діяльності підприємництва. Акцент зроблено на реінжинірингу як інструменті вдосконалення бізнес-процесів суб’єктів господарювання. Проаналізовано механізми розвитку смарт-промисловості як перспективного напряму економіки України. Досліджено зміни інвестиційних потоків у регіональному розрізі. Обґрунтовано доцільність застосування системного підходу до управління логістичною діяльністю суб’єктів підприємництва. Досліджено становлення ринку електронної комерції в Україні. Окреслено напрями удосконалення управління асортиментною політикою торговельного підприємства за сучасними комерційними принципами. За результатами дослідження зроблені аргументовані висновки та внесені конкретні пропозиції.
National and regional business development components
Within the framework of the given research work the theoretical and methodological aspects of increase of efficiency of business in Ukraine are defined; the practical mechanism of realization of the specified aspects is investigated and the directions of ensuring the effective activity of entrepreneurship are substantiated. The emphasis is made on reengineering as a tool for improving business processes of business entities. The mechanisms of smart industry development as a promising direction of Ukraine's economy are analyzed. Changes in investment flows in the regional context are studied. The expediency of applying a systematic approach to the management of logistics activities of business entities is substantiated. The formation of the e-commerce market in Ukraine is studied. The directions of improvement of management of assortment policy of the trade enterprise according to modern commercial principles are outlined. The study made reasoned conclusions and concrete proposals.
Keywords: підприємництво; entrepreneurship; реінжиніринг; reengineering; E-COMMERCE; електронна торгівля; асортиментна політика; assortment policy; смарт-промисловість; smart industry; BUSINESS PROCESSES; DEVELOPMENT; SYSTEM APPROACH; INVESTMENT FLOWS; LOGISTICS ACTIVITY MANAGEMENT; REGION; BUSINESS ENTITY; РОЗВИТОК; СИСТЕМНИЙ ПІДХІД; ІНВЕСТИЦІЙНІ ПОТОКИ; УПРАВЛІННЯ ЛОГІСТИЧНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ; СУБ’ЄКТИ ПІДПРИЄМНИЦТВА