Формування екологічної компетентності старшокласників (на прикладі Тереблеченського ліцею) - Крецу, Ольтя Сергіївна (My University, 2024)
Авторкою здійснено порівняльний аналіз навчальної програми, рекомендованої МОН України, та поточного робочого календарного плану з дисципліни «Біологія та екологія» (зокрема тематичних розділів екологічного спрямування), затвердженого у Тереблеченському ліцеї. Також на основі апробації різних методик визначено рівні сформованості екологічної компетентності старшокласників за низкою діагностуючих критеріїв, настанов, рівнів, ставлень, шкал тощо.
Keywords: екологія; екологічна освіта; екологічна компетентність; старшокласники; діагностуючі критерії