Ландшафтно-екологічна оцінка Хотинської височини для садівництва - Kyryliuk, Serhii (Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University, Ruta, 2019)
У монографії на базі емпіричної бази, зібраної протягом 2001–2006 рр., проаналізовано природні умови Хотинської височини та відібрано критерії оцінки її території, зважаючи на екологічну толерантність плодових культур по відношенню до умов природного середовища. Розроблено універсальний алгоритм ландшафтно-екологічної оцінки території щодо можливості якомога кращого підбору найоптимальніших умов для закладки плодових садів. = The monograph on the basis of the empirical base collected during 2001–2006 analyzes the natural conditions of the Khotyn Upland and selects the criteria for the evaluation of its territory, taking into account the ecological tolerance of fruit crops in relation to the environmental conditions. The universal algorithm of landscape-ecological assessment of the territory with regard to the possibility of the best possible selection of the most optimal conditions for laying the orchards is developed.
Landscape-ecological assessment of Khotyn Upland for gardening
Keywords: ландшафт; сільськогосподарський ландшафт; культурний ландшафт; антропогенний ландшафт; оцінка ландшафту; садівництво