Мовленнєвий розвиток учнів молодшого шкільного віку засобами усної народної творчості. - Мафтин, Лариса; Нікіфоряк, Марія (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Усна народна творчість містить у собі потужний потенціал для розвитку мовлення, інтелектуальних і творчих здібностей, виховання морально-етичних, патріотичних почуттів, національної свідомості зростаючої особистості. Роботу з удосконалення звуковимови, збагачення словникового запасу, розуміння граматичного ладу мовлення, засвоєння основних етичних правил спілкування, формування монологічного та діалогічного мовлення треба будувати на основі використання кращих зразків українського фольклору, оскільки, впливаючи на емоційну сферу дитини, він збагачує думку, сприяє усвідомленому використанню виражальних засобів мови залежно від ситуацій та мети висловлювання, а також підвищенню мовної культури молодшого школяра.
Keywords: мовлення; мовленнєвий розвиток; молодші школярі; усна народна творчість; культура мовлення