Історико-культурні рекреаційні ресурси поселень Волинської області: суспільно-географічна оцінка - Ірина, Добинда (My University, 2016)
У дисертаційному дослідженні проаналізовані методологічні та методичні основи поняття ІКРР, їхня класифікація та особливості дослідження. Виявлені ретроспективно-географічні особливості утворення і розвитку поселень Волинсь-кої області як часово-просторового тла для формування ІКРР та історико-культурний потенціал останніх. Проаналізована компонентна структура ІКРР по-селень Волинської області, запропоновані кількісні показники оцінки потенціалу ІКРР Волинської області та визначена їхня територіальна організація. Запропоно-вані територіальні ієрархічні одиниці історико-культурного рекреаційного райо-нування та з’ясована просторова структура ІКРР Волинської області. Виділені території пріоритетного розвитку історико-культурної рекреації у Волинській об-ласті.
Keywords: історико-культурні ресурси, поселення, пам'ятки історії, пам'ятки археології, пам'ятки архітектури та містобудування