Задача з імпульсним впливом для 2b-параболічного рівняння з виродженням - Pukalsky, Ivan; Yashan, Bohdan (Мат. методи та фіз.-мех. поля, 2023)
Для параболічного рівняння порядку 2b розглянуто задачу з імпульсною дією. Коефіцієнти рівняння мають степеневі особливості довільного порядку за часовою і просторовими змінними на деякій множині точок. Знайдено оцінки розв’язку поставленої задачі та його похідних в гельдерових просторах зі степеневою вагою. Порядок степеневої ваги визначається через величини порядків степеневих особливостей і вироджень коефіцієнтів 2b-параболічного рівняння.
Problem with impulse effect for 2b-parabolic equation with degeneracy
Keywords: степеневі особливості; імпульсний вплив; інтерполяційні нерівності; апріорні оцінки; гельдерові простори; теорема Арчела; борелівська міра; теорема Рісса