Бібліотечна справа на Буковині в 40-х роках ХХ століття. - Шилюк, Олег (My University, 2010)
Публікація присвячена питанням історії створення та функціонування бібліотек на Буковині у 40-х роках ХХ століття як складової історії бібліотечної справи України. Проаналізовано зміст роботи бібліотек, становлення та розвиток книгозбірень краю, виявлено їх основні типи і специфічні особливості. Особливу увагу приділено пріоритетним напрямам діяльності бібліотечних закладів.
Keywords: Історія Буковини; Мережа бібліотек; Публічні бібліотеки; Спеціальні бібліотеки; Хата-читальня