Мотив війни в сучасній українській мережевій мікропоезії - Sazhyna, Alla (УДУ імені Михайла Драгоманова, 2024)
Мережева література, органічно поєднуючи різні види мистецтва та використовуючи різноманітні ігрові стратегії, створює нові жанрові форми. Одним із нових видів віртуальної літературної поетичної творчості є так звана «пиріжкова» лірика чи «мікропоезія». Тематичний спектр українських «мікровіршів» максимально широкий. Сьогодні ж одним з провідних мотивів мікропоезії стає війна. Автори віршів нерідко супроводжують такі тексти тематичним хештегом #віршівійни. Продемонстровано реалізацію цієї теми у різних жанрових різновидах української пиріжкової лірики. Проаналізувавши наявні різножанрові зразки української мікропоезії на тему війни, можемо говорити про їх художньо-рецептивний та гедоністичний потенціал.
Keywords: мережева література; мікропоезія; пиріжкова лірика; лірика; війна; поезія