Конкурентноспроможність закладів ресторанного типу м.Чернівці - Yemchuk, Tetiana (Науковий вісник Чернівецького університету: збірник наукових праць., 2019)
Достовірна оцінка можливостей ресторану дозволяє розробити вдалу конкурентну стратегію і визначити його становище на ринку. Досягнення цієї мети можливо лише при проведенні об’єктивної оцінки конкурентоспроможності. Сьогодні у науковій літературі репрезентовано велику кількість методик. Але нині відсутня загальноприйнята методика оцінки конкурентоспроможності закладів ресторанного типу, що була б визнана абсолютно задовільною. В статті розглянуто один із способів оцінки конкурентоспроможності закладів ресторанного типу. Визначено показники його діяльності для оцінки його конкурентоспроможності. Проведена оцінка 60 ресторанів м.Чернівці, що дозволяє класифікувати їх за групами конкурентоспроможності.
Економічної географії та екологічного менеджменту
Keywords: конкурентні переваги; ресторанний бізнес; рейтингова оцінка конкурентоспроможності