Норми для вирішення Євгена Ерліха - Савчук, Віталіна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 081 – Право. Дисертація присвячена філософсько-правовій проблематизації ідеї норм для вирішення Євгена Ерліха. Така проблематизація здійснюється на основі історико-критичного, а також системного підходу, особливим випадком якого є аргументативні, а саме аналітичний, нормативний і емпіричний виміри права. Мета роботи – подальший розвиток ідеї норм для вирішення Є. Ерліха. В процесі такого розвитку показано, яке місце норми для вирішення мають в правовій культурі взагалі, а також в рамках аналітичного і мета/нормативноемпіричного вимірів аргументативної теорії норм для вирішення. У першому випадку в центрі уваги перебуває історичний аспект дослідження норм для вирішення (1 розділ дисертації), а в другому – актуальний (2 і 3 розділи).
Eugen Ehrlich’s Norms for Decision
Keywords: теорія юридичної аргументації; юридична методологія; юридична методологія; аргументативна теорія норм для вирішення; універсальні і комплексні норми; інтегративна юриспруденція; аналітичний, нормативний і емпіричний виміри права; субсумція і зважування; проблема Юма; Євген Ерліх