Бондаренко І.С. Феномен канадської політики мультикультуралізму - Бондаренко, Ірина Сергіївна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційні роботі досліджується феномен політики мультикультуралізму в Канаді як державної моделі регулювання міжкультурних відносин та інтеграціх іммігрантних спільнот. Проаналізовано передумови формування політики, основні принципи та інституційні механізми її реалізації на федеративному й провінційному рівнях. Визначено ключові позитивні наслідки політики – сприяння соціальній інтеграції, економічній активності та культурній різноманітності.
Keywords: канадський мультикультуралізм; Multiculturalism Act; імміграція; багатокультурність; інтеграція; національна ідентичність