Концептуалізація політичного діалогу в просторі локальної політики України - Ротар, Наталія (Букрек, 2021)
У статті визначені особливості концептуалізації політичного діалогу в просторі локальної політики України. Доведено, що в умовах застосування партійного принципу формування органів місцевого самоврядування, поняття політичного діалогу набуває статусу ключового в осмисленні процесів розвитку локальних спільнот та орієнтує на пошук аналітично дієвого концепту політичного діалогу. Встановлено, що успіх розгортання політичного діалогу в Україні на локальному рівні пов’язаний з особистою зацікавленістю громадян у використанні діалогової форми політичної участі у міжвиборчий період, яка суттєво залежить від потенціалу громадянського суспільства. Сьогодні в Україні склалася парадоксальна ситуація функціонування достатньо демократичної громадянськості у недостатньо конкурентному політичному середовищі, що обмежує ресурсний потенціал політичного діалогу у вирішенні проблем локального розвитку.
Conceptualization of political dialogue in the space of local politics of Ukraine
Keywords: політичний діалог, дискурсивна модель політичної участі, діалогова форма політичної участі, локальна політика, стратегія політичного діалогу