Формування цифрової грамотності молодших школярів шляхом використання мультимедійних засобів - Продан, Ангеліна Георгіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Автором проаналізовано проблему формування цифрової грамотності молодших школярів у науково-педагогічних дослідженнях. Розкрито сутність поняття «цифрова грамотність молодших школярів» та охарактеризовано структурні компоненти досліджуваного явища. Обґрунтовано організаційно методичний інструментарій формування цифрової грамотності молодших школярів шляхом використання мультимедійних засобів. Розкрито особливості використання сучасних мультимедійних засобів у початковій школі як основи формування цифрової грамотності молодших школярів. Проведено констатувальне дослідження рівня сформованості цифрової грамотності молодших школярів шляхом використання мультимедійних засобів. Узагальнено та охарактеризовано сучасні форми та методи роботи з мультимедійними засобами у початковій школі з метою формування цифрової грамотності молодших школярів
Keywords: мультимедійні засоби; мультимедіа; цифрова грамотність; грамотність