Розробка онлайн гри “Шахи” з використанням фреймоворку Spring - Волинський, Денис (My University, 2024)
Кваліфікаційна робота спрямована на вивчення та практичне застосування фреймворку Spring для розробки Веб застосунку для створення гри “Шахи”. В роботі реалізовано створення бази даних із користувачами, взаємодію бази даних із користувачами на стороні сервера за допомогою фреймворку Spring, реєстрацію та валідацію користувачів, здійснено програмування поведінки шахових фігур на стороні сервера та їх відображенні на стороні клієнта у веб-браузері, а також програмування ігрових подій. Для реалізації сервісів використовувались технології Spring (модулі: SpringWeb, Spring Validation, Spring Boot, Web Socket, Thymeleaf), MongoDB, JQuery, SockJS, STOMP. Результатом проведеної роботи є веб застосунок «шахи» із можливістю гри користувачами по мережі.
Keywords: Spring Framework, Веб-застосунок, Гра "Шахи", Взаємодія сервер-клієнт, Програмування шахових фігур, Серверне програмування, Клієнтська візуалізація