Кореляційно-оптичні властивості вуглецевих наночастинок в задачах дослідження фазово-неоднорідних об’єктів - Ткачук, Владислав (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 104 - Фізика та астрономія. Дисертація присвячена розвитку нових підходів до діагностики складних оптичних полів, отриманих розсіянням світла на фазово-неоднорідних об’єктах, таких як шорсткі поверхні з різною величиною неоднорідності, де як зонд використовуються флуоресцентні вуглецеві наночастинки зі спеціально підібраними оптичними властивостями, та надгладкі поверхні, розмір неоднорідностей яких менший за довжину хвилі, що передбачає використання синтезованих вуглецевих наночастинок із достатнім дипольним моментом та структурованих пучків зі значною повздовжньою компонентною.
Keywords: світло; cингулярність; енергетичний потік; поляризація; оптичний вихор; статистичні моменти; рентгенівська дифракція; нанофази