Аналіз стратегій ведення переговорів у сфері управління маркетинговими проєктами - Zrybnieva, Iryna; Зрибнєва, Ірина (Економіка та суспільство, 2024)
Статтю присвячено дослідженню основних стратегій ведення переговорів у сфері управління маркетинговими проєктами. Відзначено, що таке управління є досить специфічним, оскільки це керування всім процесом розроблення та реалізації маркетингового проєкту. Зауважено, що основною метою переговорів є досягнення взаємоприйнятної угоди через обмін думками та пропозиціями щодо обговорюваної проблеми. Управління маркетинговими проєктами вимагає ефективних стратегій ведення переговорів, які сприяють досягненню компромісів і спільних цілей. Важливими аспектами цього процесу є ретельна підготовка, встановлення довіри, чітке визначення цілей та активне слухання. Гнучкість у прийнятті рішень, орієнтація на підхід «виграш-виграш» і здатність управляти емоціями дозволяють адаптуватися до змінних умов переговорів. Оцінювання альтернатив і ефективна презентація пропозицій підсилюють позицію кожної зі сторін, а чітке укладення угоди мінімізує ризики непорозумінь у майбутньому.
Keywords: переговори; стратегії ведення переговорів; маркетинг; маркетиновий проєкт; управління маркетинговими проєктами