Психологічні особливості здатності особистості працювати в команді - Тікан, Анастасія Петрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
В роботі актуалізовано проблему, яка є вагомою для сьогодення у межах ефективного функціонування організацій. Зауважено, що здатність людини працювати ефективно і плідно в команді є важливою власністю особистості професіонала. Зроблено акцент на тому, що є згуртований колектив, який складається з професіоналів з відповідними характеристиками. Вивчено теоретичні аспекти дослідження групи та колективу психології. Емпірично досліджено взаємозв’язок здатності професіонала працювати в команді з його особистісними властивостями та відповідним вибором командної ролі. Описано базу емпіричного дослідження, якою стала організація ФГ «Фрукто-трейд». Описано та проаналізовано отримані емпіричні результати. Зроблено висновок, що людина здатна значно ефективніше працювати в умовах присутності інших колег-професіоналів, ніж самостійно.
Keywords: особистість; командна робота; група; колектив; професіоналізм