ОЦІНКА ФІНАНСОВО СТАНУ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТІЙКОГО РОЗВИТКУ В СУЧАСНИХ ДИНАМІЧНИХ КОНКУРЕНТНИХ УМОВАХ - Марусяк, Наталія; Шум, Юнона (My University, 2021)
Стаття присвячена питанням практичної оцінки фінансового стану телекомунікаційного підприємства. У роботі зазначено, що об’єктивна, своєчасна та всебічна оцінка існуючого та очікуваного фінансово стану дозволяє підготувати та прийняти ефективні управлінські рішення щодо напрямів діяльності підприємства. Визначено основні завдання та мету оцінки фінансову стану. Проведено оцінку фінансового стану телекомунікаційного підприємства на основі фінансової звітності ПрАТ «ВФ Україна». У даному дослідженні використано такі групи показників: майнового стану, ліквідності та платоспроможності, фінансової стійкості, ділової активності. Представлено показники, що характеризують ефективність діяльності підприємства. Визначено основні проблеми функціонування підприємства та можливі напрямки забезпечення стійкого розвитку ПрАТ «ВФ Україна» у сучасних динамічних конкурентних умовах.
Keywords: фінансовий стан; фінансова стійкість; платоспроможність; ліквідність; прибутковість.